Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

 

ARRANGEMENTET ER FLYTTET FRA DEN 29. APRIL.

Showet er kl. 16:30 & kl. 19:00.

Om Kristian Corfixen:

Kristian Corfixen er uddannet journalist og arbejder til daglig på Politikens indlandsredaktion.

I 2019 udkom hans anmelderroste bog ’Sygeplejersken’, som er en dokumentarisk beretning om sygeplejerskesagen, den spektakulære drabssag fra Nykøbing Falster Sygehus.

Bogen bygger på flere års arbejde og har ligget nummer 1 på bestsellerlisterne. Senest blev Kristian Corfixen hædret for sit arbejde med FUJ’s Formidlingspris, som gives til den journalist i landet, der har lavet årets bedst formidlede undersøgende historie.

Kort om sygeplejerskesagen: 

Politiet rykker i marts 2015 ud til Nykøbing Falster Sygehus, fordi en sygeplejerske har fortalt, at hun mistænker sin kollega for at dræbe patienter, når hun er på arbejde. Vidnet fortæller, at hun nu frygter, at kollegaen i løbet af sin seneste nattevagt netop har gjort det igen.

Snart ruller en drabssag, der ikke er set lignende før i dansk retshistorie. Og den vokser, da flere ansatte på sygehuset nu pludselig beretter under deres afhøringer, at også de – nogle i flere år – har sygeplejersken mistænkt for bevidst at forgifte patienterne. Men hvorfor har ingen reageret tidligere? Hvor mange ofre kan der være tale om? Og hvor findes beviserne, når der er tale om et så utraditionelt gerningssted som et sygehus?

I bogen ’Sygeplejersken’ rekonstruerer journalist Kristian Corfixen hele forløbet, der ledte op til, at sygeplejersken Christina Aistrup Hansen blev idømt 12 års fængsel for at forsøge at slå patienter ihjel på sine vagter. For første gang blotlægges politiets efterforskning, flere vidner står frem, og bogen afslører en lang række detaljer om sagen, der ikke har været fremme i offentligheden før.

Om foredraget:

’Et unik indblik i sygeplejerskesagen, en af danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager’:

Ingen journalister har beskæftiget sig så dybdegående med sygeplejerskesagen, den spektakulære drabssag fra Nykøbing Falster Sygehus, som Kristian Corfixen.

Han dækkede sagen, da den kørte i by- og landsretten. Og siden har han gennemgået tusindvis af siders efterforskningsmateriale og interviewet over 50 mennesker om sagen – heriblandt pårørende til sagens ofre, politiets kronvidne samt den dømte sygeplejerske Christina Aistrup Hansen, som Kristian Corfixen har mødtes med flere gange i fængslet, hvor hun i dag afsoner en 12 års fængselstraf for at have forsøgt at slå patienter ihjel på sine vagter.

I sit foredrag giver Kristian Corfixen publikum et unikt indblik i drabssagen og dens hovedpersoner, og han opruller den nattevagt, der endte med at fælde den dømte sygeplejerske. Publikum kommer dybt ind i politiets efterforskning og myndighedernes jagt på beviser og troværdige vidner. Og gerningsmandens motiv. For hvad kan få et menneske, som er ansat til at hjælpe syge patienter, til at få lyst til at gøre det modsatte?

OBS** Det er unummeret pladser der er sat i salg. 

Share This Post, Choose Your Platform!