Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Særdeles frit efter Klein & Jensens ”Jorden rundt i 80 dage”, som var mere end uforskammet frit efter Jules Verne’s ” Le tour du monde en quatre-vingts jours”.

Det er det private arvesølv, der er taget frem til lejligheden – og forestillingen er – også – en hilsen til Jesper Klein. Anderledes kan det ikke være.

Han og Flemming Jensen spillede forestillingen op mod 200 gange, og samtlige roller blev spillet af de 2. – og ikke andre! 2 mand om 52 roller. De styrtede ind og ud og skiftede tøj. Somme tider til det rigtige kostume. I denne nyskrevne udgave bredes det hele ud i større format, og personalet er udvidet, så der nu er fire skuespillere om de 52 roller – både i Paris, Gibraltar, Hong Kong, Port Said, Calcutta, Cairo og Travemünde. Det er altså alt sammen ret langt væk – selv for en landsdækkende teaterturné i tiden lige efter Brexit.

Den ene af de fire skuespillere er ovenikøbet kvinde! Hvilket ville ha’ været helt utænkeligt på Phileas Fogg’s tid. Men nødvendigt i 2019, hvis man ikke vil ha’ ballade. Det er en aldeles hæsblæsende forestilling. Det er på tide, at den forestilling bli´r spillet ordentligt. Verdensdelene vil flimre forbi øjnene af de måbende tilskuere, mens vi med denne tour de force er vidner til et af de tidligste udtryk for globalisering. Vi møder spændende, fremmede mennesker af anden etnisk herkomst, der dengang føltes så charmerende, fordi de blev dér, hvor de var. Skønt det jo er en gammel historie, er den faktisk ualmindeligt aktuel og lydhør over for tidens trends, idet den himmelråbende økonomiske ulighed dengang var helt på linje med den nuværende udvikling, hvor kastesamfundet ikke længere kun findes i Indien – men i dagens Europa er bærende element i de mest fremgangsrige politiske bevægelser. Forestillingen er i farver – og vi garanterer, at der ikke vil blive spillet violin!

Køb billet her. https://v2.billetten.dk/seats/80598/1

 

www.flemmingjensen.com/jordenrundt

Medvirkende Kim Hammelsvang, Jacob Morild, Thomas Mørk, Lisbeth Kjærulff

Scenografi: Kirsten Brink

Musik: Lars Fjeldmose

Manuskript og instruktion: Flemming Jensen

 

Share This Post, Choose Your Platform!