Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

I Jazz på Tværs satser vi stort og kan denne aften præsentere DR Bigband, som anses for at være et af Europas bedste bigbands. Det er et orkester, der leverer store musikoplevelser i spændingsfeltet mellem klassisk swingende bigbandjazz, bløde ballader, nye kompositioner og vilde eksperimenter – leveret med 19 fantastiske musikeres energi, nærvær og præcision.

DR Big Band har været et fyrtårn på den danske jazzscene siden 1964 og bandet var med helt i front i de år, hvor København husede en række legendariske amerikanske jazzmusikere. I dag leverer bandet stadig den ægte, amerikanske bigband-lyd – men med sit eget, nordiske twist.

Dirigenter som Thad Jones, Bob Brookmeyer og Jim McNeely og gæstesolister som Miles Davis, Stan Getz og Joe Henderson samt store nulevende kunstnere som Eliane Elias og Kurt Rosenwinkel formåede – sammen med en perlerække af danske jazzmusikere – at gøre DR Big Band til den institution, som Ernie Wilkins kaldte

“probably the best big band in Europe”

Samarbejdet mellem DR Big Band og det japansk-amerikanske stjerneskud Miho Hazama er netop forlænget til 2025

Da DR Big Band første gang præsenterede Miho Hazama som ny chefdirigent i 2019, var hun et nyt navn for mange danske jazzfans. Men udenfor Danmark har Miho Hazama længe været et af de hotteste navne på jazzscenen. Hun er blevet udråbt som et af jazzens største talenter på verdensplan, og i 2020 kom hendes endelige internationale gennembrud med en amerikansk GRAMMY®-nominering.

I dag er Miho Hazama en af den unge generations mest efterspurgte jazzkunstnere i både Europa, Asien og USA. Bigbandets kunstneriske leder Birger Carlsen, siger derfor, at det er et enormt scoop, at bandet nu kan forlænge hendes kontrakt som chefdirigent for en ny treårig periode frem til efteråret 2025.

Alle, der har oplevet en koncert med DR Bigband kan bekræfte at der er en stærk kemi mellem den unge Miho Hazama og de garvede jazzmusikere i orkesteret.

Mens Politiken har skrevet om Hazamas ‘autoritet og elegance’ og forholdet til bandet som ‘et sofistikeret samspil’, har Information konstateret, at DR Big Band er ‘i sikre, dansende hænder’ hos deres japanske chefdirigent.

”Musikerne er altid åbne og engagerede i mødet med ny musik, og efterhånden som jeg har lært dem at kende, kan jeg forme musikken efter lige netop deres klang og udtryk” Miho Hazama

Share This Post, Choose Your Platform!