Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sammen med Nykøbing F Teater slutter Jazz på Tværs 2023 af med en af de store danske tenorsaxofonister, Jan Harbeck, som akkompagneres af den lokale Dan Romme Trio.
Det er ikke længe siden, vi havde besøg af årets modtager af Ben Websterprisen. Jan Harbeck modtog den prestigefulde pris i 2018. Hans varemærke er en rolig og tilbagelænet saxofonlyd, der er inspireret af både Ben Webster og Dexter Gordon, men inspirationen fra Ellington-saxofonisten Paul Gonsalves’ luftige måde at spille og frasere på er i særlig grad karakteristisk for Harbeck.
Politikens musikredaktør Thomas Michelsen har skrevet om Harbeck, at ”ingen kan lægge sin sjæl i en jazzballade, som han kan” og “tenorsaxofonen er jazzens essentielle lyd. Genrens sjæl. Engang havde vi Ben Webster i København til at bringe sjælen til live. I dag har vi Jan Harbeck.”
Jan Harbeck fik for nylig mulighed for at overtage Stan Getz’ gamle tenorsaxofon fra 1939. Det er en Selmer Balanced Action, som har en sjælden varm og smuk dyb lyd. Alverdens saxofonister ved, at det nogenlunde svarer til, at en arkæolog støder på et guldhorn. Som en hyldest til denne saxofon hedder hans seneste album naturligt nok ‘Balanced’.
Aftenens repertoire vil være en blanding af swingende standards, personlige fortolkninger af klassiske ballader og et par kendte latinamerikanske numre.

www.nfteater.dk
Vi glæder os til at se jer!
Information om arrangøren:
Nykøbing Falster Teater Torvet 3, 4800, Nykøbing F, Danmark

Unum. siddepladser. Dørene åbnes kl. 19:30 For kørestolsplads kontakt Nykøbing F. Teater på tlf. 54731800 Jan Harbeck & Dan Romme Trio 7. december 2023 kl. 20.00 Teaterfoyeren Nykøbing F Teater Jan Harbeck (sax) Dan Romme (piano) Jesper Johansen (bas) Klaus Stagis (trommer)

 

 

Share This Post, Choose Your Platform!