Indlæser Begivenheder

Turnepremiere

-en musikalsk portrætforestilling om Grethe Sønck

Mange mindes nok Grethe Sønck fra hendes første store musikalske succes fra 1960 om den svigefulde “Klaus Jørgen“. Flere husker hende sikkert fra 80’ernes populære tv-underholdningsprogram “Gæt og grimasser”, hvor hun med usvigelig sikkerhed måtte ned på alle fire og kravle rundt på gulvet. Og hun gjorde det igen og igen. Og igen. Og altid med overskud, varme og venlighed. For sådan husker vi hele Danmarks Grethe. Smilende, slagfærdig og sjov og med en sangstemme, der mestrede både jazz, popmusik og revy. For det var ikke mindst på de danske revyscener, hun høstede store succeser. Særligt i Nykøbing Falster Revyen (Revykøbing kalder) og i Cirkusrevyen.

At alt dog ikke var lutter lykke og idyl, lagde hun ikke skjul på. Hendes ægteskab med Sejr Volmer-Sørensen var stormfuldt. Han blev hendes skæbne og fik stor indflydelse på hendes karriere. På godt og ondt. Men var det de valg, hun selv ville have truffet? Og hvad gemte der sig mon bag hendes venlige og imødekommende smil?

Med forestillingen ”Hele Danmarks Grethe” fortæller vi historien om en af vores mest afholdte og populære kunstnere. Grethe Sønck var — i ordets bedste forstand — folkelig. Hendes gennemslagskraft var enestående. Folk elskede hende ganske enkelt. Men hvad er folkelighed egentlig? Og kommer den med en pris? Forestillingen om hele Danmarks Grethe tegner et portræt af kvinden, der, selvom hun kendte til begge sider af medaljen, blev ved til det sidste med at slå et slaw for det gode humør.

Forestillingen er spækket med masser af Grethes mange hits: Tak for alle kysseneJeg tror på sommerenSkal det skæres ud i papMedicin med det sammeHjemme hos os og mange, mange flere.

www.folketeatret.dk

Medvirkende: Pernille Schrøder, Kristian Boland, Karsten Jansfort, Charlotte Guldberg.

Instruktør: Ina-Miriam Rosenbaum

Manuskript: Jesper Malmose

Kapelmester: Jens Krøyer i trio

Samarbejde med Nykøbing Falster Revyen.

Share This Post, Choose Your Platform!