Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.
-men tonen er lav

Grev Walkendorf har ladet to børn bytte for egen vinding skyld. Han udgiver sin spæde broderdatter for at være Elisabet Munk. Og en bondekone får mod en net sum penge den lille Elisabet i sin varetægt, men en aften forlader hun den lille ved elverhøjen. Mor Karen kommer forbi stedet, hun tager barnet med sig hjem, og i den fattige hytte opdrages nu den adelsfødte Elisabet Munk, der nu kaldes Agnete.

Hun vokser op til at være en smuk jomfru, og rygterne på egnen sætter hende i forbindelse med elverfolket. Ved elverhøjen har hun mødt den ædle ridder Ebbesen, der kommer til at elske hende. Men han skal – mod sin vilje – holde bryllup med jomfru Munk på Højstrup (altså det forbyttede barn). Kong Chr. 4 har befalet det!

Uventet kommer kongen til Tryggevælde og hører om sagnet, der siger, at han ikke tør gå over åen og ind i Elverkongens rige. Men kongen går over åen med ordene: ”Vel er jeg ikke Cæsar og vel er dette ikke Rubicons bølger, men dog siger jeg: Jacta est alea”

Således lyder plottet i den oprindelige forestilling, og Figaros opdaterede udgave af Elverhøj får stort set samme dramatiske forløb. Men den revideres (kraftigt) af ensemblet og udover de allerede indlagte sange tilsættes der mere musik og komik.

 

www.figaros.eu

Køb billet her. https://v2.billetten.dk/seats/80983/1

Medvirkende & Instruktion: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard, Allan Dahl Hansen

Manuskript: J. L. Heiberg, Kjærulff, Dueholm, Krogsgaard

Share This Post, Choose Your Platform!