Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.
-af Strindberg

”Dødsdansen” er nok verdensdrammatikkens ultimative ægteskabsdrama.

Det har uden tvivl været inspirationskilde til senere stykker, som ”Hvem er bange for Virginia Wolff” og ”Scener fra et ægteskab”. Siden Strindberg skrev ”Dødsdansen” i 1901, har stykket været spillet utallige gange i hele verden og senest for to år siden med stor succes i Stockholm. Strindberg skrev sit drama ud af selvhad, fortvivlelse og raseri mod kvindekønnet, men ikke uden selvironi og morbid humor.

Edgar og Alice bor isoleret ved havet og står overfor at fejre deres sølvbryllup. Ægteskabet er stormomsust, solskin har der ikke været meget af igennem årene, men masser af uvejr og tordenskyer. Jo mere de kan håne og genere hinanden jo bedre. Edgar er militærmand og Alice skuespillerinde. Ingen af dem har haft succes i deres karriere eller held i pengesager. Dialogen imellem dem er båret af seksuel tiltrækning og frastødning, had og selvhad.

Ondskabsfuldhederne flyver imellem dem, ofte vittigt og med morbid humor. Efter mange års fravær dukker Alices fætter Kurt pludselig op og Alice kan ikke lade være med at indlede en livsfarlig flirt med ham. Kurt bider på og ægteskabsdramaet udvikler sig til et trekantsdrama. En stærk klassike, en kamp til stregen.

 

Medvirkende: Waage Sandø, Pia Jondal, Ole Lemmeke

Køb billet her. https://v2.billetten.dk/seats/80601/1

Share This Post, Choose Your Platform!